Εργασίες στον κήπο το Νοέμβριο

Εργασίες στον κήπο το Νοέμβριο
The Gardener

Εργασίες στον κήπο το Νοέμβριο

Εργασίες κήπου τον Νοέμβριο

Βρισκόμαστε ήδη στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ένας μήνας με πολλές και διάφορες εργασίες για αγρότες και εραστιτέχνες κηπουρούς! Οι πρώτες βροχές σε συνδυασμό με την αλλαγή των γενικών καιρικών συνθηκών δημιουργεί κινδύνους για φυτά και καλλιέργειες του αγρού ή του κήπου.

Με μια πρώτη ματιά θα δείτε κιτρίνισμένα φύλλα στα δέντρα σας και πιθανώς τρύπες στα φύλλα των φυτών σας. Για τις τρύπες στα φύλλα ευθύνονται τα σαλιγκάρια ή οι κάμπιες που βρίσκονται στην καλύτερη περίοδό τους! Αν και εκ πρώτης όψεως η αντιμετώπιση των σαλιγκαριών και η εξολόθρευση της κάμπιας μοιάζει να είναι εύκολη υπόθεση, δεν πρέπει το αγνοήσετε.

Στα ηλεκτρονικά ράφια του www.lf.gr θα βρείτε τα κατάλληλα σκευάσματα για να ξεγνοιάσετε με ασφάλεια και αποτελεσματικά από σαλιγκάρια και κάμπιες.

Εναλλακτικά, για την αντιμετώπιση της κάμπιας στον κήπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βιολογικό βάκιλο για όσους ακολουθούν βιολογικές πρακτικές καλλιέργειας!

  • Βιολογικός βάκιλιος, Cordalene 7,5% OF - Τιμή 18,10€

Λίπασμα για Δέντρα

Για την ενδυνάωση των δέντρων μας είναι η κατάλληλη εποχή για λίπασμα καθώς η υγρασία της εποχής βοηθά. Αν βρέξει κιόλας ακόμα καλύτερα για όσους χρησιμοποιούν λιπάσματα που δεν "ξεπλένονται".

Για μικρής έκτασης καλλιέργειες και κήπους, η ομάδα γεωπόνων του www.lf.gr προτείνει λιπάσματα ειδικά σχεδιασμένα για άμεσα αποτελέσματα στη θρέψη των φυτών.
  • Οργανική ουσία Biosol με έγκριση για βιολογική καλλιέργεια - 3,90€
  • Entec Perfect σε αποκλειστική ONLINE διάθεση! - 7,00€ 
Για λιπάσματα σε εξειδικευμένες καλλιέργειες μπορείτε να δείτε περισσότερα, ΕΔΩ!

Χαλκός για Κήπο

Το μήνα αυτό οι προσβολές στα φύλλα των φυτών και στους καρπούς των δέντρων είναι αρκετά συχνές.
Οι μύκητες που αυτή την εποχή κάνουν επέλαση είναι άκρως επικύνδυνη για τη σοδειά σου και για αυτό όταν δεις σαπίσματα πρέπει αμέσως να κάνεις ένα ράντισμα με χαλκό!
Ο χαλκός κυκλοφορεί σε δύο τύπους, τον κλασικό αλλά και ως υγρός χαλκός σε πιο πρακτικές συσκευασίες. 
Σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα τον υγρό χαλκό Magna Blue CS2005  με πιστοποίηση για βιολογική γεωργία!
Παραγγέλνεις ONLINE και σε 3 μέρες είναι στην πόρτα σου!
Η συσκευασία του υγρού χαλκού Magna Blue CS2005 | 250 ml καλύπτει έκταση ενός στρέμματος. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή του χαλκού μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας για ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές και εξατομικευμένες προσφορές! Καλέστε στο 2262100368 εργάσιμες ημέρες και ώρες!

Κιτρίνισμα φύλλων - Τρόποι Αντιμετώπισης

Αυτό το κίτρινο χρώμα στα φύλλα των φυτών μας που γίνεται όλο και πιο έντονο μέχρι να πέσουν όλα τα φύλλα δεν είναι κάτι άλλο εκτός από έλλειψη αζώτου και σιδήρου που κατά κύριο λόγο προκαλείται από την βροχή. Η λύση δεν είναι άλλη παρά να τα θρέψουμε ξανά σωστά χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα σκευάσματα. Ιδανικό για την αντιμετώπιση στο κιτρίνισμα των φύλλων είναι το 
  • Sequestrene 138 Fe στην μ-ο-ν-α-δ-ι-κ-ή τιμή των 25,90€ το κιλό
Το συγκεκριμένο προϊον αποτελεί σίγουρη λύση για την αντιμετώπιση της έλλειψης σιδήρου στα φυτά!

Φθινοπωρινοί Βολβοί -  Φυτά Κήπου

Ο καλλωπισμός του κήπου δε σταματά ποτέ και παρότι αυτή την περίοδο δεν μπορούμε να απολαύσουμε λουλούδια με έντονα χρώματα και αρώματα, μπορούμε να προετοιμάσουμε τον κήπο μας για την ερχόμενη άνοιξη! Επίσης, στη ερώτηση "τι φυτεύω το Νοέμβριο" η απάντηση είναι αρωματικά φυτά και σαλάτες. Και για τους πολύ "ψαγμένους" ...superfoods!

Ανάμεσα στην τεράστια ποικιλία φθινοπωρινών βολβών που θα βρείτε στα ράφια μας, σας προτείνουμε:

Αρωματικά Φυτά

  • Δεντρολίβανο, για μαγειρική!
  • Ρίγανη, φρέσκια για αξεπέραστο άρωμα!
  • Θυμάρι για πολλαπλές χρήσεις!
Σαλάτες για κήπο

Θέλεις να μάθεις τι άλλο μπορείς να φυτέψεις στον κήπο σου;
Στείλε μας ένα μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook! Πολύ απλά, πάτα ΕΔΩ!

Καλλιέργεια Ελιάς

Αυτή την εποχή δεν μπορούμε να παραμερίσουμε τις ελίες μας που μας χαρίζουν το πολύτιμο για όλους μας ελαιόλαδο! Για να τις προστατέψουμε λοιπόν λαμβάνουμε κάποια καλλιεργητικά μέτρα, όπως εφαρμόζουμε τη σωστή λίπανση, αποφεύγουμε συχνά ποτίσματα και κλαδέματα και καταπολεμούμε έγκαιρα τα ζιζάνια, ειδικά τον δάκο που προσβάλλει κυρίως τα ελαιόδενδρα που ποτίζονται, λιπαίνονται και κλαδεύονται εντατικά.

Ο Νοέμβριος λοιπόν, είναι ένας μήνας με πολλές εργασίες στον κήπο μας όμως αυτες θα οφελήσουν τις καλλιέργειες ή τα φυτά σου και θα συμβάλουν ώστε να προετοιμαστείς για τον χειμώνα

Αν λοιπόν ασχολείσαι με τον κήπο σου, τον προσέχεις και τον αγαπάς, γιατί η ενασχόληση μαζί του σε ηρεμεί και σε κάνει δημιουργικό, τότε εμείς είμαστε η κατάλληλη ομάδα για να σε υποστηρίξουμε σε κάθε σου βήμα, όσο μικρή ή μεγάλη καλλιέργεια έχεις! 

Έχουμε εξασφαλίσει για ΟΛΟΥΣ εσάς τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς, σε ασυναγώνιστες τιμές και παράδοση εντός 72 ωρών από την ώρα της παραγγελίας σας! 

Και όλα αυτά γιατί θέλουμε να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη και σας ευχαριστήσουμε που μας έχετε φέρει στην κορυφή!

Στο www.lf.gr καλλιεργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και το αποδεικνύουμε έμπρακτα!