Τι κηπευτικά μπορώ να σπείρω τον Απρίλιο στον κήπο μου; (1ο μέρος)

Τι κηπευτικά μπορώ να σπείρω τον Απρίλιο στον κήπο μου; (1ο μέρος)

Τι κηπευτικά μπορώ να σπείρω τον Απρίλιο στον κήπο μου, και όχι μόνο!

Ο Απρίλιος είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης που αρχίζει η Φύση και κάνει αισθητή την παρουσία της. Πολύχρωμα άνθη και καταπληκτικές μυρωδίες αρχίζουν να εμφανίζονται και κάνουν πιο όμορφες τις ημέρες!
Πέραν όμως των φανταχτερών χρωμάτων και των ευωδιών, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι "αφανείς" ήρωες της εποχής που έρχονται να μας προετοιμάσουν για το καλοκαίρι... Ποιοι είναι αυτοί;

Τα κηπευτικά που όλοι μπορούμε να καλλιέργήσουμε στο σπίτι μας και να απολαύσουμε σπιτικές, παραδοσιακές γεύσεις, με ελάχιστο κόστος αλλά τεράσια νοστιμιά!


ΠΕΠΟΝΙ "ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ"
Μια από τις πλέον παραδοσιακές ποικιλίες ελληνικού πεπονίου, που αποδίδει γευστικά πεπόνια με έντονο άρωμα! Να έχετε στο νου σας ότι το πεπόνι για να ευδοκιμήσει πρέπει να έχει επάρκεια στο κάλιο και σε οργανικές ουσίες και η φύτευσή του να είναι αραιή, 80-100 πόντους από φυτό σε φυτό, ώστε να εξασφαλίζεται ο σωστός αερισμός και η έκθεση στον ήλιο. Τέλος, κατά την περίοδο της άνοιξη απαιτείται πότισμα κάθε 2 μέρες για να διατηρείται το χώμα σχετικά υγρό.

Θέλετε παραδοσιακό, μη γενετικά τροποποιημένο σπόρων "Θρακιώτικού" πεπονιού;
Πατήστε εδώ



ΜΠΑΜΙΑ "ΠΥΛΑΙΑΣ"
Ένα φυτό που έχει θέση στην κουζίνα κάθε Ελληνίδας μαγείρισας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Αποτελείται από τους τριχωτούς, επιμήκεις καρπούς και κατά την ανθοφορία του παράγει πελώρια κίτρινα άνθη, που μοιάζουν με του ιβίσκου! Οι μπάμιες συνήθως φυτεύονται στο χωράφι αλλά εύκολα καλλιεργείται και σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι μας.
Ο σπόρος της μπάμιας φυτεύεται σε βάθος 2-3 εκατοστών και αν καλλιεργήσουμε σε γλάστρα πρέπει να εξασφαλίσουμε την καλή αποστράγγιση. Τοποθετούμε σε ηλιόλουστο μέρος και ποτίζουμε 1 φορά την εβδομάδα μέχρι να έρθει για τα καλά το καλοκαίρι, όπου ποτίζουμε 2 φορές την εβδομάδα.
Αν καλλιεργήσουμε στο μποστάνι μας τότε τοποθετούμε τους σπόρους κάθε 20-30 εκατοστά. 

Μυστικό: Πριν φυτεύσουμε τους σπόρους της μπάμιας, τυλίγουμε σε ένα βρεγμένο πανί για 24 ώρες και τοποθετούμε μετά στο έδαφος!

Ο καλύτερος παραδοσιακός σπόρος μπάμιας "Πυλαίας" βρίσκεται εδώ!


Το www.lf.gr εξασφάλισε για όλους εσάς τους παλιούς, παραδοσιακούς σπόρους με γεύση και αναμνήσεις από το παρελθόν! Δείτε την τεράστια ποικιλία στα ηλεκτρονικά μας ράφια!

Παραγγείλτε ηλεκτρονικά και δημιουργήστε ένα υπέροχο μποστάνι εύκολα και οικονομικά!



Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 2262100368 αλλά και μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook!