Μάθε τα πάντα για τις Καυτερές Πιπερίες!

Μάθε τα πάντα για τις Καυτερές Πιπερίες!

Μάθε τα πάντα για τις Καυτερές Πιπερίες!

H...ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ  
 Από βασικό συστατικό "μαγικών φίλτρων"και  πανάκεια των πρωταρχικών ιατρικών θεραπευτικών μεθόδων, οι καυτερές πιπεριές έχουν επεκταθεί πια στο πέρασμα των ετών και βρίσκονται σε πρωταρχική θέση ως βασικό συστατικό σε πολλές κοσμοπολίτικες κουζίνες! Το άλλοτε "φυτό της τιμωρίας" έρχεται την σημερινή εποχή να αποκαταστήσει την φήμη του και να μπει μια και καλή στον κήπο μας και στο πιάτο μας!


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ....
Οι καυτερές πιπεριές όπως και όλα τα είδη πιπεριών αποτελούν ένα θαμνώδες και ποώδες φυτό του γένους καψικόν. Μαζί με την ντομάτα και την μελιτζάνα ανήκουν στην οικογένεια των σολανοειδών και αποτελούν έναν σπόρο εύκαιρο και εύχρηστο για καλλιέργεια. Η σκούφια τους κρατάει από την μακρινή λατινική Αμερική αλλά δεν άργησαν να πρωταγωνιστήσουν στην ινδική κουζίνα σε πιάτα ορόσημο όπως: Dhokla, Kati roll & Baingan bharta! To μπαχαρικό τους αποτελεί πλέον αναγκαίο συστατικό και στην μεσογειακή διατροφή, χαρίζοντας στον ουρανίσκο μας έναν ιδιαίτερο γευστικό και πικάντικο τόνο. Οι καυτερές πιπεριές μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ωμές είτε αποξηραμένες ως καρύκευμα και το πόσο θα δακρύσουν τα μάτια σου εξαρτάται από την τίμη του κάθε είδους στην κλίμακα Scoville ( SHU)


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΟΥ...
Ως γνωστών ΄το καλό πράγμα αργεί να γίνει’, έτσι ο σπόρος της πιπεριάς θέλει τον χρόνο του και σε συνθήκες 20-25 βαθμών κελσίου θα χρειαστεί γύρω στις 20 μέρες για να βλαστάνει. Η πιπέρια ,ιδίως η καυτερή , έχει για σύμμαχο της το θέρμο περιβάλλον οπότε η καταλληλότερη περίοδος σποράς είναι μέσα Μάρτιου έως τέλη Απριλίου όπου οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν. Οι αυξημένες θερμοκρασίες σε συνδυασμό με έναν ΄hot’ σπόρο πιπεριάς είναι λογικό ότι αυξάνουν τις ανάγκες άρδευσης. Γι αυτό ο σπόρος της πιπεριάς χρειάζεται τακτικό πότισμα, περίπου ανά 2 μέρες το καλοκαίρι ενώ 2 φορές την εβδομάδα την άνοιξη, ώστε να ευδοκιμήσει η καλλιέργεια. Η συγκομιδή των καρπών της πιπεριάς πραγματοποιείται μετρά από 12-15 εβδομάδες από την καλλιέργεια τους. 


ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ... ΕΧΘΡΩΝ
Για τις όχι τόσο διαδεδομένες επιδρομές των μυκήτων στα φυτά των πιπεριών, η σίγουρη οχύρωση της άμυνας βασίζεται σε θειάφι ή θειοχαλκίνη. Για τις απειλές των εντόμων όπως η μελίγκρα και οι βρωμούσες σου προτείνουμε να έρθεις σε επικοινωνία με την ομάδα των γεωπόνων του lf.gr στο τηλέφωνο 2262100368 ή μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook


ΙΑΤΡΙΚΗ... ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ
Η καψαϊκίνη είναι το συστατικό κλειδί των σπόρων πιπεριάς τόσο για την πικάντικη γεύση όσο και για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. Η κύρια δράση της είναι η αναλγητική και γι΄αυτο αποτελεί βασικό στοιχείο σε έμπλαστρα και αλοιφές για την ανακούφιση του πόνου. Πέρα από την αναλγητική της δράση, η καψαϊκίνη συντελεί στην θερμογένεση, δηλαδή στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, οδηγώντας σε μείωση του χρόνου πεπτικών αντιδράσεων και καύση περισσότερων θερμίδων. Εκτός αυτού, μελέτες έχουν δείξει ότι το συστατικό αυτό συντελεί σε πιο σύντομη αίσθηση κορεσμού και ελαχιστοποίηση της πείνας αποτελώντας έτσι έναν ισχυρό σύμμαχο ενάντια στην λαιμαργία. Τέλος, συμβάλλει στην άμυνα του στομάχου λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης έλκους.

Η... ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
H πιπεριά Bhut Jolokia chilli, σημειώνει περίπου 800.000 SHU –μια αρκετά ισχυρή βαθμολογία που έκανε τον ινδικό στρατό να την χρησιμοποιήσει ως συστατικό σε αντιτρομοκρατικές χειροβομβίδες που χρησιμοποιήθηκαν για την ακινητοποίηση των αντιπάλων!

ΤΟ www.lf.gr ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!
Ελπίζουμε με τις παραπάνω πληροφορίες να σας φέραμε πιο κοντά σε ένα αδίκως ΄παρεξηγημένο΄ φυτό και να σας αναδείξαμε την προσφορά του τόσο στις κουζίνες ολοκλήρου του κόσμου όσο και προς την ιδιά την υγειά του ανθρώπου! 

Βρες τις μοναδικές καυτερές πιπερίες στην μοναδική τιμή των 2,60€ και παράγγειλε τώρα, εύκολα και απλά για να δώσεις μια ξεχωριστή νότα στην μαγειρική σου!