Καυτερές Πιπεριές για κάθε γούστο!

Καυτερές Πιπεριές για κάθε γούστο!

Καυτερές Πιπεριές για κάθε γούστο!

Αν σας αρέσουν οι καυτερές πιπεριές τότε σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψετε τις πιο...hot ποικιλίες καυτερής πιπερίας για να ξεκινήσετε τη δική σας καλλιέργεια πιπεριάς στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας!

Ας ξεκινήσουμε με τις γενικές πληροφορίες για τις καυτερές πιπερίες. Οι καυτερές πιπεριές έχουν καταγωγή από την Αμερικανική Ήπειρο με την ιστορία να λέει ότι ήρθαν στην Ευρώπη από τον Χριστόφορο Κολόμβο και είναι ένας καρπός που με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δίνει έντονη γεύση σε διάφορες κουζίνες του κόσμου! Η πιπεριά, ως φυτό, απαριθμεί σε διαφορετικά είδη, που ποικίλουν ανάλογα με το χρώμα, το σχήμα, τον καρπό(γλυκός ή καυτερός) και τον βαθμό καλύτερης γεύσης. Πιο συγκεκριμένα, οι καυτερές πιπεριές, εντάσσονται στην οικογένεια των καψικών, καθώς εμπεριέχουν την καψαικίνη, μια ουσία που τους χαρίζει έντονη, πικάντικη γεύση και επενεργεί ευεργετικά στην υγεία μας. Εμείς στο lf.gr αποφασίσαμε να κάνουμε ξανά τη διαφορά και να φιλόξενήσουμε στα ηλεκτρονικά μας ράφια της μεγαλύτερης ONLINE ποικιλίας από καυτερές πιπερίες για να να βάλετε μια καυτερή νότα στη μαγειρική σας!

Καυτερή Πιπεριά Habanero Rosso

Ίσως η πιο καυτερή πιπεριά στον πλανήτη! Οι σπόροι πιπεριάς Habanero Rosso, είναι ιδανικοί για καλλιέργεια στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας και θα σας δώσει εξαιρετικές, πολύ καυτερές πιπεριές, με μοναδική γεύση, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην καθημερινή σας διατροφή! 

Καυτερή Πιπερία Saltilo

H Saltilo μακρόστενη ποικιλία πιπεριάς, με πολύ καυτερή γεύση που πρέπει να καταναλώνονται με αρκετή προσοχή! Οι σπόροι πιπεριάς Saltilo έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
  • Σχήμα καμπάνας, κόκκινου χρώματος
  • Μέσος όρος βάρους καρπού 10-15 γραμμάρια 
  • Εγγυημένη βλαστικότητα και απόδοση

Σπόροι Πιπεριάς Mechico

Mechico, μια τριγωνική ποικιλία πιπεριάς, με αρκετά καυτερή γεύση! Οι σπόροι πιπεριάς Mechico θα δώσουν μια πολύ πικάντικη γεύση για όσους λατρεύουν αυτή την μαγειρική! Με σχήμα ελαφρώς τριγωνικό, κόκκινο χρώμα και καρπός μικρού μεγέθους είναι ιδανική να την καλλιεργήσετε στη γλάστρα! 


Σπόροι πιπεριάς Yucatan

Σπόροι πιπεριάς Yucatan, μια ιδιαίτερη και μακρόστενη ποικιλία πιπεριάς, για να γευτείτε την καυτερή της γεύση αλλά όχι σε απαγορευτικό σημείο! Οι σπόροι της πιπεριάς Yucatan είναι ιδανικοί για καλλιέργεια στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας και θα σας δώσει καυτερές πιπεριές που θα τις χρησιποιήσετε είτε απευθείας στα πιάτα σας είτε θα τις αποξηράνετε και θα κάνετε ένα δυνατό μπαχαρικό!


Jalapeno, ίσως η πιο γνωστή καυτερή πιπεριά!

Οι σπόροι πιπεριάς Jalapeno είναι πλέον διάσημοι της κατηγορίας που είναι παγκόσμιως γνωστοί για τη χρήση του στη μεξικάνικη κουζίνα! Έντονο πράσινο χρώμα και μακρόστενο σχήμα με τραγανό καρπό, συνθέτουν το προφιλ της Jalapeno!


H ασυναγώνιστη γκάμα του www.lf.gr δε σταματά εδώ! Ελάτε να σας γνωρίσουμε με μερικές από τις πιο ιδιαίτερες ποικιλιές από καυτερές πιπερίες για να δώσετε μια εξωτική νότα στα πιάτα σας αλλά και μπορεί να γίνουν ένα υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο στο μπαλκόνι σας!

  1. Καυτερή Πιπεριά Trinidad Scorpion Giallo - 2,60€

    Πιπεριά με παράξενο, ακανόνιστο σχήμα και έντονο κίτρινο χρώμα!

  2. Σπόροι Πιπεριάς Bishop Crown - 2,60€

    Πιπεριά σε σχήμα καμπάνας, με αρκετά καυτερή γεύση και καρπό μεσαίου μεγέθους!
  3. Σπόροι Καυτερής Πιπεριάς Trinidad Maruga Scorpion - 2,60€

    Εξωτική πιπεριά, με ιδαίτερο σχήμα καρπού και πραγματικά καυτερή γεύση!
Και δεν τελειώνουμε εδώ! Έχουμε ακόμα πολλές επιλογές που θα σας ξετρελάνουν!
Όλες οι σπόροι πιπεριάς είναι από πιστοποιημένο οίκο, για μέγιστη απόδοση και βλαστικότητα!

Λεπτομέρειες για την καλλιέργεια της καυτερής πιπεριάς

Και αφού είδαμε τις πιο καυτερές και ιδιαίτερες πιπερίες, ας δούμε πόσο εύκολα μπορείτε να ξεκινήσετε τη δική σας μικρή καλλιέργεια στο σπίτι ή στο μπαλκόνι σας! Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά!

Φύτευση και Συγκομιδή Καυτερής Πιπεριάς

Επιλέγουμε μια μεσαία γλάστρα και τη γεμίζουμε με το κατάλληλο φυτόχωμα για λαχανικά. Με το δαχτυλό μας κάνουμε μια μικρή γούβα στο χώμα, τοποθετούμε τους σπόρους και καλύπτουμε με το φυτόχωμα. Τόσο απλά!
Για τις συγκεκριμένες καυτερές πιπεριές ισχύουν τα παρακάτω!
Περίοδος Φύτευσης : ΦΕΒ -ΜΑΡ - ΑΠΡ
Περίοδος Συγκομιδής: ΙΟΥΛ - ΑΥΓ - ΣΕΠΤ - ΟΚΤ

Πότισμα Καυτερής Πιπεριάς

Οι απαιτήσεις των συγκεκριμένων φυτών δεν είναι αρκετά υψηλές. Την περίοδο της άνοιξης θέλει πότισμα 2 φορές την εβδομάδα και την περίοδο του καλοκαιρίου κάθε 2 μέρες. Αποφύγετε την υπερβολική δόση νερού και φροντίστε η γλάστρα να έχει καλή αποστράγγιση.

Όλοι οι τύποι της καυτερής πιπεριάς μόνο 2,60€
Για ακόμα μια φορά η ομάδα του www.lf.gr βρίσκεται δίπλα στον ερασιτέχνη καλλιεργητή και τον κηπουρό που θαυμάζει την ομορφιά της φύσης και του κύκλου της δημιουργίας!
Η προτίμηση σας και η εμπιστοσύνη που μας δίνετε όλα αυτά τα χρόνια που μας κάνει να συνεχίζουμε να καινοτομούμε σε όλες ακόμα και στο να σας παρέχουμε τα πιο ιδιαίτερα προϊόντα!