Πως θα φροντίσω τον εορταστικό "Αλεξανδρινό";

Πως θα φροντίσω τον εορταστικό "Αλεξανδρινό";
The Gardener

Αλεξανδρινό, το πιο δημοφιλές φυτό την περίοδο των Χριστουγέννων! 

Αλεξανδρινό, το πιο δημοφιλές φυτό για την περίοδο των Χριστουγέννων!

Το Αλεξανδρινό είναι γνωστό και ως «Αστέρι της Βηθλεέμ» ή «Ποϊνσέτια». Η ομορφιά του βασίζεται στα κόκκινα φύλλα του, τα οποία δεν είναι άνθη, αλλά ανήκουν σε μια ειδική κατηγορία φύλλων που λέγονται βράκτεια φύλλα. Το Αλεξανδρινό φυτό είναι θάμνος πολυετής, μέτριας ανάπτυξης που δεν αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορεί να ευδοκιμήσει σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους ανάλογα με το κλίμα της εποχής.

Το Αλεξανδρινό μπορεί να μεταφυτευτεί, αρκεί το χώμα να έχει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και να έχει καλή στράγγιση. Εκτός από κόκκινο, στο εμπόριο το βρίσκουμε σε λευκό, ροζ και κίτρινο.
Όταν έρθει η στιγμή να επιλέξετε Αλεξανδρινό θα πρέπει να παρατηρήσετε τα φύλλα του. Αποφύγετε θαμπά, πεσμένα φύλλα και να μην υπάρχουν σε αυτά λεκέδες. Αφού αγοράσετε το φυτό σας μπορείτε να το τοποθετήσετε μέσα στο σπίτι σε φωτεινό μέρος, μακριά από πηγές θερμότητας προκειμένου να διατηρηθούν τα κόκκινα φύλλα του.

Πότισμα στο Αλεξανδρινό φυτό

Το πότισμα συνιστάται να είναι συχνό κατά την περίοδο ανάπτυξης και ανθοφορίας του φυτού, ενώ μετά την ανθοφορία περιορίστε το πότισμα μία φορά την εβδομάδα. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μπορείτε να αυξήσετε και πάλι την συχνότητα ποτίσματος. Σημαντικό είναι το χώμα της γλάστρας να περιέχει μείγμα τύρφης και περλίτη, προσθέτοντας την άνοιξη κάποιο πλήρες υδατοδιαλυτό λίπασμα για την καλύτερη θρέψη και διατήρηση του φυτού σας.

Φροντίδα Αλεξανδρινού φυτού

Προσοχή σε περίπτωση που επιθυμείτε να βγάλετε το Αλεξανδρινό σας έξω όταν ο καιρός είναι ζεστός, αποφύγετε την έκθεση του στον καυτό ήλιο. Μετά το τέλος της ανθοφορίας του φυτού σας, μπορείτε να το κλαδεύσετε έτσι ώστε να δυναμώνει η νέα βλάστηση, φορώντας πάντα γάντια.
Επιλέξτε το "Αλεξανδρινό" για να διακοσμήσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας ή και τον κήπο σας προσθέτοντας του χριστουγεννιάτικα στολίδια για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Χρόνια πολλά!