Πως να φροντίσετε την τριανταφυλλιά σας...

Πως να φροντίσετε την τριανταφυλλιά σας...
The Gardener

Πως να φροντίσετε την τριανταφυλλιά σας...

Κάθε χρόνο, στην μέση του Φλεβάρη υπάρχει μια μέρα που ο κόσμος στέλνει λουλούδια περισσότερο από ότι τις άλλες μέρες... Διάφορα άνθη συνήθως σε κόκκινο χρώμα και ευφάνταστες συνθέσεις! Σίγουρα καταλάβατε για ποια ημέρα μιλάμε... Ο βασιλιάς της ημέρας είναι το τριαντάφυλλο! Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό λουλούδι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Με αφορμή αυτή την ημέρα, ο "The Gardener" έγραψε ένα άρθρο για την ολοκληρωμένη φροντίδα της τριανταφυλλιάς με σκοπό να έχετε τα ομορφότερα τριαντάφυλλα, όχι μόνο για την συγκεκριμένη μέρα, αλλά και για κάθε μέρα ώστε να χαρίζετε στους αγαπημένους σας αυτά τα υπέροχα άνθη!

Ξεκινάμε από το πρώτο βήμα, που είναι η επιλογή της σωστής ποικιλίας. Οι τριανταφυλλιές είναι διαθέσιμες σε διάφορες εκδοχές, και ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω:
 • Υβριδικές ποικιλίες, με φοβερά χρώματα και σχήματα!
 • Δενδρώδεις ποικιλίες, με όψη δένδρου με αυξημένες ανάγκες περιποίησης!
 • Θαμνώδεις ποικιλίες, η κλασσική τρινταφυλλιά που ξέρουμε όλοι!
 • Αναριριχώμενες ποικιλίες, που σκαρφαλώνουν παντού!
 • Μινιατούρες, για φύτευση σε περιορισμένο χώρο.

Για την ορθή επιλογή πρέπει να λάβουμε υπόψη τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας! Αν δεν είστε σίγουρος για τα χαρακτηριστικά του κλιματος της περιοχής σας, καλέστε μας στο 2262100368 και έχουμε την απάντηση!

Έτοιμοι για φύτευση! Να τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας...
 1. Το σημείο που θα φυτεύσετε την τριανταφυλλιά θα πρέπει να το βλέπει ο ήλιος για 6-8 ώρες την ημέρα.
 2. Βυθίζουμε το μόσχευμα σε ένα κουβά με νερό μερικές ώρες πρίν τη φύτευση. Αν η φύτευση γίνει σε γλάστρα τότε απλά ποτίζουμε πολύ καλά.
 3. Με το σκαλιστήρι μας κάνουμε μια τρύπα με διάμετρο 50 εκατοστά και κρατάμε το χώμα που αφαιρέσαμε στην άκρη. Αν έχουμε λίπασμα κατάλληλο για μεταφυτέυσεις, όπως η βιολογική ακτιβοζίνη τότε αναμειγνύουμε με το χώμα. 
 4. Βάζουμε το μόσχευμα της τριανταφυλλιάς στο έδαφος και σκεπάζουμε με το χώμα. Πιέζουμε το χώμα να σταθεροποιηθεί.
 5. Ποτίζουμε καλά και προσέχουμε την πιέση του νερού μήπως χαλάσει τη θέση του φυτού. Εάν έχετε ποτιστήρι, χρησιμοποιείστε αυτό.
Φροντίδα και πότισμα
 1. Τα τριαντάφυλλα κατά τους θερινούς μήνες απαιτούν πολύ νερό και πρέπει το χώμα τους να έχει πάντα υγρασία. 
 2. Η λίπανση γίνεται όταν κρίνεται απαραίτητο (κίτρινα φύλλα, μαραμένα άνθη, κλπ) και πάντα ακολουθούμε την οδηγία που έχει το σκεύασμα που χρησιμοποιούμε.
 3. Κλαδεύουμε με το ειδικό κλαδευτήριαφαιρώντας τα ξερά μέρη και φροντίζουμε να παίρνει "ανάσα" το φυτό. 
Προστασία από ασθένειες και καιρικές συνθήκες.
 1. Η τριανταφυλλιά είναι πολύ ευαίσθητη στις ακραίες καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Εάν η περιοχή σας πλήττεται από παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες τότε πρέπει να προστατεύετε τα φυτά σας με ειδικά υφάσματα παγοπροστασίας.
 2. Οι μυκητιάσεις γίνονται αντιληπτές όταν δημιουργούνται κηλίδες στα φύλλα ή χνοασμός. Η αντιμετώπιση τους γίνεται με γαλαζόπετρα, θειάφι ή βορδιγάλειο πολτό.
 3. Ο τετράνυχος και οι αφίδες είναι επίσης μια απειλή για την τριανταφυλλιά. Εάν η προσβολή είναι σε μικρή έκταση τότε ψεκάζουμε μόνο με νερό στα φύλλα. Εάν το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι μεγαλύτερο τότε ρωτήστε μας για το κατάλληλο εντομοκτόνο.
Εάν ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω θα έχετε τις ομορφότερες τριανταφυλλιές και θα χαρίζεται στον ή στην αγαπημένη σας ένα υπέροχο λουλούδι κάθε μέρα!

Στα ηλεκτρονικά ράφια του www.lf.gr θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για τις τριανταφυλλίες, τον κήπο σας και ότι έχει να κάνει με την κηπουρική!

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας και να διαβάζετε τα ενδιαφέροντα άρθρα του "The Gardener"!