Πλαστική ή πήλινη γλάστρα;

Πλαστική ή πήλινη γλάστρα;
The Gardener
Εσύ ξέρεις τι πραγματικά έχεις ανάγκη;Όταν έρθει ο καιρός να βάλετε το πράσινο στη ζωή σας και να ομορφύνετε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας, θα πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη γλάστρα για το φυτό που επιθυμείτε.
Οι πήλινες γλάστρες απ’ ότι γνωρίζετε απαιτούν συχνότερο πότισμα διότι απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα νερού και εξατμίζεται γρηγορότερα από τους πόρους της γλάστρας.
Οι πήλινες γλάστρες είναι κατάλληλες για φυτά που χρειάζονται λιγότερο νερό, όπως  οι κάκτοι και για μέρη σκιερά που δεν τα βλέπει ο ήλιος. Ένας ακόμα σημαντικός λόγος για την επιλογή της γλάστρας σας είναι το βάρος της. Οι πήλινες γλάστρες έχουν μεγαλύτερο βάρος από τις πλαστικές με αποτέλεσμα να καθιστά δυσκολότερη την μετακίνησή τους. Αν επιθυμείτε να κάνετε συχνά αλλαγές στο χώρο σας ή και ακόμα λόγω αλλαγών θερμοκρασίας, θα πρέπει να το σκεφτείτε καλά.
Σε περίπτωση που ο χώρος σας βρίσκεται σε περιοχή που φυσάνε έντονοι άνεμοι, η επιλογή πήλινης γλάστρας μπορεί να θεωρηθεί κακή επιλογή. Οι πλαστικές γλάστρες είναι ελαφρύτερες με αποτέλεσμα να αποτελούν ευκολότερη και ασφαλέστερη επιλογή.
Με γνώμονα τα παραπάνω η επιλογή της γλάστρας σας θα ήταν καλό να γίνει προσεκτικά και όχι αυθόρμητα.

Καλή επιλογή!