Μπήκε το φθινόπωρο, ώρα για βολβούς!

Μπήκε το φθινόπωρο, ώρα για βολβούς!
The Gardener

Μάθε τι πρέπει να γνωρίζεις για την φθινοπωρινή φύτευση καλλωπιστικών & αρωματικών βολβών.

Ήρθε Σεπτέμβρης, άνοιξαν τα σχολεία, άδειασαν οι κήποι και τα παρτέρια... Λογικό αφού άλλαξε και η εποχή!

Και αυτή την αλλαγή πρέπει να την εκμεταλλευτούμε πριν μπουν τα πρώτα κρύα, ειδικά εμείς που μας αρέσει να φτιάχνουμε τον κήπο μας με όμορφα και χρωματιστά φυτά. Δεν θέλει κόπο όπως λέει και η λαική ρήση, αλλά τρόπο και...υπομονή!

Το πρώτο βήμα είναι η περιήγηση στα "ηλεκτρονικά" ράφια του www.lf.gr για να επιλέξετε ανάμεσα σε εκατοντάδες βολβούς κατάλληλους για φθινοπωρινή φύτευση.

Για την ευκολότερη εμπειρία περιήγησης σας, μπορείτε να επιλέξετε να "φιλτράρετε" τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν απλά κάνοντας κλικ στο πεδίο "Φθινόπωρο", που βρίκεται στο αριστερό μέρος της οθόνης σας.

Θα βρεθείτε μπροστά σε ζουμπούλια, λίλοιυμ, παιώνιες, βιολέτες, τουλίπες, φρέζιες, κυκλάμινα, κρίνους και πολλά πολλά φυτά έτοιμα για φύτευση. Βάλτε στο καλάθι σας αυτά που σας αρέσουν και παραλάβετε μέσα σε 72 ώρες όπου και αν βρίσκεστε στην Ελλάδα!

Και αφού παραλάβατε το πακέτο σας, προετοιμάστε τον κήπο σας ή όπου αλλού θέλετε ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

► Με ένα ειδικό φυτευτήρι χειρός, κάντε μια τρύπα στο χώμα. Εάν το έδαφος είναι αμμώδες, υγρό και με καλή αποστραγγιση τότε θα έχετε επιτυχία. Αν όχι, προσθέστε τύρφη και άμμο για να το βελτιώσετε.

► Τοποθέτησε με προσοχή τον βολβό στο χώμα, με την σωστή πλευρά να κοιτάει προς τον ουρανό. Το κενό μεταξύ των βολβών πρέπει να είναι επαρκές για να μην εμποδιστεί η ανάπτυξη.

► Σκεπάστε ανάλαφρα με χώμα και κάντε υπομονή έναν ολόκληρο χειμώνα! Αν η περιοχή που ζείτε έχει έντονο χειμώνα, σκεπάστε με πεσμένα φύλλα και χορτάρια για μεγαλύτερη προστασία.

Γενικές συμβουλές για τον έλεγχο των βολβών κατά την παραλαβή: Οι βολβοί που παραλάβατε πρέπει να φαίνονται υγιείς, να είναι ολόκληροι και να μην έχουν σαπίσματα, μούχλα ή να είναι αφύσικα ζαρωμένοι. Τα φυτά μπορεί να ξεκινήσουν να βλασταίνουν, που σημαίνει ότι αποτελούν υγιές φυτικό υλικό. Αυτή η φυσική διαδικασία δείχνει τη δύναμη των φυτών. Τα πιθανά βλαστάρια (και μερικές φορές ρίζες) είναι «ακίνδυνα». Ωστόσο, για να αποφύγετε το υπερβολικό φύτρωμα σας συμβουλεύουμε να φυτέψετε αυτά τα φυτά όσο πιο σύντομα μπορείτε και ποτίστε αμέσως.


Περιηγηθείτε στις σελίδες μας και ανακαλύψτε τα φυτά που σας ταιρίαζουν, μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε με απίθανους συνδυασμούς που θα κάνουν τον κήπο σας μια παλέτα χρωμάτων και αρωμάτων!