Για να δείτε το site μας στην desktop/mobile μορφή, μεταφερθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατήστε το κουμπί αλλαγή σεΤο Κατάλαβα!
Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του site και για την βελτίωση της online εμπειρία σας. Πατήστε «Αποδοχή Cookies» για να συνεχίσετε.Αποδοχή Cookies!
ΜΕΝΟΥ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΔΕΥ-ΠΑΡ, 9:00πμ-5:00μμ2262 100368
  • ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΔΕΥ-ΠΑΡ, 9:00πμ-5:00μμ2262 100368
08/04/2016

5 καλλιέργειες για το μποστάνι σου!

Η φύτευση λαχανικών από σπόρους μπορεί να θεωρηθεί εύκολη δουλειά όταν τηρηθούν κάποιοι βασικοί κανόνες. Ετοιμαστείτε να αξιοποιήσετε τα μποστάνια σας, τους κήπους σας ή κάποιο χώρο του μπαλκονιού σας με όμορφες ανοιξιάτικες καλλιέργειες. Να μερικοί σημαντικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε για να γίνει η καλλιέργειά σας, παιχνιδάκι!
Πρώτα απ’όλα το χώμα φύτευσης θα πρέπει να είναι ελαφρύ, χωρίς σπόρους από προηγούμενες καλλιέργειες και να μην συγκρατεί υγρασία. Το προτεινόμενο βάθος φύτευσης είναι τρεις φορές το μέγεθος του σπόρου. Δώστε βάση σε αυτό, καθώς το ριζικό σύστημα που θα αναπτυχθεί θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο "αέρα" για να πετύχετε την σωστή ανάπτυξη του φυτού.
Για το καλύτερο φύτρωμα των σπόρων είναι σημαντικό να προσέξετε το φως, την υγρασία αλλά και την θερμοκρασία. Τέλος. η εποχή σποράς και φύτευσης πρέπει να είναι συμβατή με το κλίμα και την θερμοκρασία κάθε περιοχής.
Με βάση τα παραπάνω, σας σημειώνουμε τις καλλιέργειες που είναι ιδανικές για την άνοιξη.

  • Αγγούρι: Οι ιδανικές θερμοκρασίες για φύτευση πρέπει να κυμαίνονται από 15°-35°.
    Το βάθος φύτευσης θα πρέπει να είναι 1,5-2,5cm.Η βλάστηση αναμένεται μετά από 5-10.
    Η μεταφύτευση γίνεται συνήθως σε 25-30 ημέρες. Η ωρίμανση και η συκομιδή έρχεται  σε 25-50 ημέρες. Τα διαστήματα βλάστησης,μεταφύτευσης και ωρίμανσης διαμορφώνονται ανάλογα την ποικιλία και τις κλιματολογικές συνθήκες.

  • Μελιτζάνα: Οι ιδανικές θερμοκρασίες για φύτευση πρέπει να κυμαίνονται από 23°-32°.
    Το βάθος φύτευσης θα πρέπει να είναι 0,5 cm και οι αναμενόμενες ημέρες βλάστησης 5-13.
    Η μεταφύτευση γίνεται συνήθως σε 40-55 ημέρες και ακολουθεί η ωρίμανση στις επόμενες 50-80 ημέρες. Τα διαστήματα βλάστησης,μεταφύτευσης και ωρίμανσης διαμορφώνονται ανάλογα την ποικιλία και τις κλιματολογικές συνθήκες.

  • Πιπεριά: Οι ιδανικές θερμοκρασίες για φύτευση πρέπει να κυμαίνονται από 18°-35°.
    Το βάθος φύτευσης θα πρέπει να είναι 0,5-1 cm και οι αναμενόμενες ημέρες βλάστησης 6-12.
    Η μεταφύτευση γίνεται συνήθως σε 30-50 ημέρες. Η ωρίμανση και η συγκομιδή αναμένεται μετά από 60-90 ημέρες. Τα διαστήματα βλάστησης,μεταφύτευσης και ωρίμανσης διαμορφώνονται ανάλογα την ποικιλία και τις κλιματολογικές συνθήκες.

  • Ντομάτα: Οι ιδανικές θερμοκρασίες για φύτευση πρέπει να κυμαίνονται από 15°-30°.
    Το βάθος φύτευσης θα πρέπει να είναι 1,5 cm και η βλάστηση έρχεται σε 5-15 ημέρες
    Η μεταφύτευση γίνεται συνήθως σε 40-60 ημέρες και η ωρίμανση αναμένεται μέσα σε 55-90 ημέρες.
    Τα διαστήματα βλάστησης,μεταφύτευσης και ωρίμανσης διαμορφώνονται ανάλογα την ποικιλία και τις κλιματολογικές συνθήκες.

  • Μπάμια: Αρχικά, μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά.
    Οι ιδανικές θερμοκρασίες για φύτευση πρέπει να κυμαίνονται από 18°-32° .
    Το βάθος φύτευσης θα πρέπει να είναι 1,5-2,5 cm και η βλάστηση έρχεται μετά από 5-10 ημέρες. Η μεταφύτευση γίνεται συνήθως σε 30-35 ημέρες και η ωρίμανση αναμένεται σε 50-60 ημέρες.
    Τα διαστήματα βλάστησης,μεταφύτευσης και ωρίμανσης διαμορφώνονται ανάλογα την ποικιλία και τις κλιματολογικές συνθήκες.
Με τα κατάλληλα εφόδια και την κατάλληλη φροντίδα θα έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα!

Θέλετε περισσότερες πηροφορίες; Ελάτε σε επαφή με την ομάδα μας και θα σας λύσει κάθε απορία!
Καλέστε στο 226 100368, στείλτε μας μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ή με email στο [email protected] 
Περισσότερα άρθρα του blog μας...